Afbeelding

Volkspeiling herindeling: twee vragen

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Twee vragen zijn het geworden, de peiling over de gemeentelijke herindeling. De mening van alle Bussumers zal via internet worden verzameld. Dat rolde gisteren uiteindelijk uit de extra vergadering van de commissie Bestuur.

"Als u zou moeten kiezen tussen een GV3 (Bussum, Naarden en Muiden) of een GV4 (Bussum, Naarden, Muiden en Weesp), waar zou u dan voor kiezen?", is de eerste vraag.

De tweede keuze: "Wat kiest u als u mag kiezen tussen Bussum blijft zelfstandig, een fusie met alleen Naarden (GV2), GV3 of GV4?"

Dat laatste suggereert dat er nog twee mogelijkheden zijn voor de toekomst van Bussum, dat is echter niet zo. Zelfstandig blijven of alleen met Naarden fuseren is wat politiek Den Haag betreft namelijk volstrekt niet aan de orde.

Alle inwoners van 18 jaar en ouder krijgen zaterdag 24 maart een brief met informatie over het onderzoek en een unieke code die nodig is om mee te kunnen doen. De peiling loopt tot 5 april.

Die wordt gehouden omdat de Tweede Kamer niet tot een keuze kwam in het debat eerder deze maand.

Minister Spies van Binnenlandse Zaken heeft daarom de gemeenten gevraagd zich duidelijk uit te spreken over het draagvlak dat bestaat voor de varianten GV3 en GV4.

Meer over de weg naar de fusie op pagina 11 van BussumsNieuws, editie 21 maart...

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 5 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief