Afbeelding

Volkspeiling herindeling: twee vragen

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Twee vragen zijn het geworden, de peiling over de gemeentelijke herindeling. De mening van alle Bussumers zal via internet worden verzameld. Dat rolde gisteren uiteindelijk uit de extra vergadering van de commissie Bestuur.

"Als u zou moeten kiezen tussen een GV3 (Bussum, Naarden en Muiden) of een GV4 (Bussum, Naarden, Muiden en Weesp), waar zou u dan voor kiezen?", is de eerste vraag.

De tweede keuze: "Wat kiest u als u mag kiezen tussen Bussum blijft zelfstandig, een fusie met alleen Naarden (GV2), GV3 of GV4?"

Dat laatste suggereert dat er nog twee mogelijkheden zijn voor de toekomst van Bussum, dat is echter niet zo. Zelfstandig blijven of alleen met Naarden fuseren is wat politiek Den Haag betreft namelijk volstrekt niet aan de orde.

Alle inwoners van 18 jaar en ouder krijgen zaterdag 24 maart een brief met informatie over het onderzoek en een unieke code die nodig is om mee te kunnen doen. De peiling loopt tot 5 april.

Die wordt gehouden omdat de Tweede Kamer niet tot een keuze kwam in het debat eerder deze maand.

Minister Spies van Binnenlandse Zaken heeft daarom de gemeenten gevraagd zich duidelijk uit te spreken over het draagvlak dat bestaat voor de varianten GV3 en GV4.

Meer over de weg naar de fusie op pagina 11 van BussumsNieuws, editie 21 maart...

Uit de krant