Afbeelding

Minister Spies wil voor 13 april antwoord over fusie

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - "Nu geen beslissing nemen, betekent dat de problemen in het gebied (Gooi en Vechtstreek -red) niet zullen worden opgelost en dat de bestuurlijke toekomst van dit gebied nog jaren onduidelijk zullen zijn."

Dat schrijft minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken in de brief die vorige week was aangekondigd in het fusiedebat van de Tweede Kamer en zojuist bij de gemeente Bussum op de mat plofte.

De Bussumse gemeenteraad wordt (evenals die van Naarden, Muiden en Weesp) gevraagd om voor 13 april te reageren.

Ook zijn de colleges van burgemeester en wethouders van Wijdemeren, Hilversum, Huizen, Blaricum en Laren aangeschreven, evenals de provincie Noord-Holland.

De minister wijst erop dat er maar twee mogelijkheden zijn voor de gemeentelijke herindeling van Bussum, Naarden, Muiden en Weesp. Een fusie met (GV4) of zonder Weesp (GV3). Meer smaken zijn er niet en zullen er ook niet komen.

Uit de reactie van de gemeenteraden moet vooral blijken voor welke variant het meeste draagvlak bestaat. Het wordt aan de afzonderlijke gemeenten gelaten in hoeverre zij voor de beantwoording ook burgers en bedrijfsleven zullen raadplegen.

Zie ook de krant van 14 maart...

Uit de krant