Kermis mét camera's in aangrenzende straten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
camera's houden de kermisklanten in de gaten.
camera's houden de kermisklanten in de gaten. (Foto: Politie)

Kermis mét camera's in aangrenzende straten

BUSSUM - Mensen die komen rellen tijdens de kermis, zullen beter op hun tellen moeten passen. De gemeenteraad heeft woensdag ingestemd met het plaatsen van camera's in de aanloopstraten rondom de kermis. Discussie was er nog wel over wie dan de beelden uit mag lezen en hoe het zit met de privacy.

De raadspartij 50PLUS kwam met het voorstel om de camera's in te zetten binnen het aanloopgebied naar de kermis toe. Aanleiding waren de ongeregeldheden die daar eerder plaatsvonden. De camera's komen bovenop de al eerder toegezegde boa's en extra jongerenwerkers.

Concreet
Elisa Nuij van 50PLUS: "Ik ben heel blij dat het cameratoezicht er komt. Ik ben eerst op onderzoek uitgegaan om te kijken hoe het precies zit en wat de mogelijkheden zijn. Het is heel belangrijk om met een concreet plan te komen wat ook uitvoerbaar is in plaats van "loze kreten"  roepen voor de bühne. Daar wilde ik voor waken. En als je iets goed kunt onderbouwen is het ook gemakkelijker om de andere raadsleden te overtuigen.

Privacy
Het is nog niet helemaal duidelijk om hoeveel camera's het gaat en waar ze precies komen te hangen. Een van de plekken die nu voor de hand ligt is de omgeving van de McDonalds. De beelden die gefilmd worden, zullen - zo is nu afgesproken door de raad - met grote zorgvuldigheid door gekwalificeerde mensen worden bekeken. "Zij zullen een verklaring van goed gedrag moeten overleggen en een geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen. Het is vanzelfsprekend dat er ook zeer zorgvuldig zal worden omgegaan met de privacy. Het geeft de gemeente meer ruimte als men voor het live uitkijken van de beelden geen beroep hoeft te doen op de politie."

Inzichtelijk maken
"Camera's liegen niet. Door het plaatsen van camera's kunnen we inzichtelijk krijgen wat er speelt, wat er gebeurt en vooral ook om wie het gaat. We kunnen dan heel gericht onze jongerenwerkers, boa's en de politie hun werk laten doen," besluit ze.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>