De onderaannemers haalden gisteren hun spullen op van het bouwterrein.
De onderaannemers haalden gisteren hun spullen op van het bouwterrein.
Update

Bouwbedrijf Noordersluis -bekend van bouwproject Bensdorp - is failliet

Algemeen

BUSSUM Bouwbedrijf Noordersluis, die Bensdorp aan het bouwen is, is failliet. Wat dit voor consequenties heeft is nog onduidelijk.

De geruchten over het faillissement kwamen maandag al naar buiten. Onderaannemers stonden in de avond in de rij met hun vrachtwagens om hun bouwmaterialen in te laden. De gemeente is inmiddels geïnformeerd dat het faillissement is aangevraagd. "Het is nog onduidelijk hoe het nu verder gaat. Onze insteek is dat het bouwplan wordt voltooid. Het is te vroeg om te zeggen hoe dit verder gaat", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Huurders
De woningen van Dudok Wonen zijn inmiddels voltooid. "We hebben letterlijk de sleutels in handen. De woningen, 40 stuks, zijn eergisteren opgeleverd. We hebben wat dat betreft erg veel geluk gehad", meldt woordvoerder Floortje Bakker. Dat geluk geldt niet voor andere delen van het bouwproject. Die verkeren in verschillende stadia van afronding. 

Verdriet
Met het faillissement komt er na 35 jaar een einde aan het Lelystadse familiebedrijf. ,,Het doet ons heel veel verdriet dat dit gebeurt,'' meldt het bouwbedrijf. "De combinatie van stijgende prijzen in de bouw, uitblijvende verkopen en het uitstellen van startende projecten hebben nu gemaakt dat we kopje onder gaan.'' Zo komt een einde aan het familiebedrijf. Een klap die hard aankomt. "We hebben gehoopt dat dit onze mensen, leveranciers, onderaannemers en opdrachtgevers bespaard zou blijven,'' aldus de familie.

Op het bouwbedrijf is het inmiddels uitgestorven stil. Er zijn geen bouwvakkers er is niemand te zien.
Foto's: Jaap van Hassel.





Uit de krant