Johan van der Geest was een clubicoon.
Johan van der Geest was een clubicoon.

SDO'er Johan van der Geest overleden

BUSSUM - Bussumer Johan van der Geest (72) is vorig week overleden, dat maakt de familie bekend. Van der Geest was Lid in de Orde van Oranje Nassau en Erelid bij voetbalclub SDO.

Johan was helemaal gek van voetbal. Hij was al sinds zijn tiende lid van SDO en droeg de club al 62 jaar op handen. Hij begon als speler en bleef -tot aan het allerlaatste moment - als bevlogen en zeer betrokken vrijwilliger aan. Zo verzorgde hij ook de fotografie bij de verslagen in deze krant.

Namens SDO schrijven voorzitters Jan van Houten en Jos Bakker op hun site: "Johan heeft in die vele jaren van trouw aan en liefde voor zijn S.D.O. - daarbij onvoorwaardelijk gesteund door zijn vrouw Jitske - alle taken en werkzaamheden verricht die binnen een vereniging maar te bedenken zijn. Johan was zowel op bestuurlijk, organisatorisch als uitvoerend niveau actief en voor zijn onvergetelijke inzet werd hij enkele jaren geleden, zeer terecht, beloond met een Koninklijke Onderscheiding."

Oprechte dankbaarheid
"Johan van der Geest is decennia lang een zeer belangrijke factor en vraagbaak binnen SDO geweest. Zijn betekenis voor onze familieclub is dan ook niet in woorden uit te drukken, hij heeft een onuitwisbare betekenis voor SDO gehad. Zijn naam zal nog lang op en rondom onze velden klinken en steeds in oprechte dankbaarheid worden uitgesproken."

Meer berichten