Alle kinderen vertrekken vanaf Spant!
Alle kinderen vertrekken vanaf Spant!

Ruim 500 kinderen doen mee aan verkeersexamen

BUSSUM - Je hebt dan wel het theoretisch examen goed afgelegd en ook flink geoefend, toch is het afleggen van het praktische fietsexamen best spannend. Ruim 500 leerlingen van basisscholen in Gooise Meren stappen deze week bij Spant! in Bussum op de fiets, natuurlijk om te slagen voor het verkeersexamen.

De leerlingen van de Zonnewijzer, Hoeksteen en Julianaschool Kwartellaan beten dinsdagmorgen het spits af. Woensdag krijgen de jongens en meisjes bij Spant! een steuntje in de rug van wethouder Nico Schimmel.

Richting aangeven
Tijdens hun fietstochtjes worden de kinderen beoordeeld door vrijwilligers (met name ouders), die zich op punten langs de route hebben geposteerd.  Zij kijken onder andere of de fietsers goed richting aangeven, achterom kijken voorrang verlenen als dat nodig is, natuurlijk niet met losse handen fietsen en zeker niet door rood rijden.

Examen
En als dat allemaal in orde is, ontvangen zij later bericht dat ze geslaagd zijn. En dat is toch een mijlpaaltje in het leven van een jonge fietser. En een zekerheid heb je dan binnen: fietsen verleer je nooit.

Meer berichten