Foto: Bob Awick

Maat vol: geldautomaat ABN Amro wordt weggehaald

BUSSUM - De maat is vol voor de ABN Amro: na drie pogingen tot een plofkraak wordt de geldautomaat aan de Brediusweg weggehaald. Dat laat een woordvoerder van de bank desgevraagd weten. Er komt vooralsnog ook geen andere geldautomaat van ABN Amro op een andere plek terug. 

Het was maandagnacht voor de derde keer raak nadat de automaat afgelopen maart ook al twee keer werd geprobeerd op te blazen. Geen enkele keer lukte de plofkraak, maar het zorgt wel voor gevaar en overlast voor de buurt. "We hebben daarom besloten te automaat helemaal weg te halen", vertelt ABN Amro-woordvoerder Geert van der Varst. "We hebben alles voors en tegens erover afgewogen. De buurt ziet de automaat nu liever verdwijnen en er zijn genoeg andere geldautomaten in de buurt. Dus het kan en dat komt de veiligheid ook alleen maar ten goede."

Waarom juist de geldautomaat van de ABN Amro aan de Brediusweg steeds het doelwit is en de andere Bussumse geldautomaten niet, is niet bekend. Zowel de bank als de politie tasten daarover in het duister. 

Meer berichten