Dit mag tot nader order niet meer.
Dit mag tot nader order niet meer. (Foto: Bastiaan Miché)

Zwemverbod Naarden-Vesting vanwege mogelijke explosieven

NAARDEN - Er geldt tot nader order een zwemverbod voor al het water van Naarden-Vesting vanwege de mogelijke aanwezigheid van explosieven. Dat heeft burgemeester Han ter Heegde bepaald.

Het verbod wordt afgekondigd omdat de gemeente sterk het vermoeden heeft dat er nog meerdere explosieven in het water liggen. Dat vermoeden komt nadat de Stichting Monumentenbezit (SMB) een eerste verkennend explosievenonderzoek heeft gedaan, mede nadat een tiener afgelopen september nog een op scherp staande granaat uit het water viste. Er volgt nog verder onderzoek of er daadwerkelijk explosieven liggen, waarna er gekeken gaat worden hoe en wanneer de gevonden bommen weggehaald kunnen worden. 

Het water van Naarden-Vesting wordt op zomerse dagen vaak gebruikt als zwemplek, omdat er van de vestingwallen af gesprongen kan worden. Maar het water is officieel geen zwemwater en zwemmen wordt normaal gesproken al sterk afgeraden. Maar nu mag het tot we meer weten dus echt helemaal niet. Zwemmers die het verbod negeren kunnen een boete verwachten. Het verbod geldt ook voor magneetvissers. 

Meer berichten