SDO overleeft eerste play-offronde

BUSSUM - SDO heeft de eerste ronde op weg naar de derde divisie overleefd. De Bussumse hoofdklasser won afgelopen weekend met 2-0 van haar eerste horde, GVV Unitas. Dat was meer dan voldoende na de 2-2 van afgelopen donderdag.

SDO en GVV Unitas knokten op een zeer warm sportpark voor de volgende ronde. Ze moesten alles op alles zetten, omdat alleen een zege zou tellen. GVV Unitas was vooral de eerste fase het meest aan de bal. SDO counterde vooral, maar kon amper voor echt gevaar zorgen. De Bussumers maakten vooral veel foutjes. SDO mocht van geluk spreken dat GVV Unitas er ook geen grote kansen tegenover kon zetten en als het wel tot een kans kwam keeper Rolf Hazelaar goed kon redden.

SDO was na rust een stuk sterker. Al snel kreeg het een stuk meer kansen. Na wat grote kansen voor onder meer Dino van Essen en Jesse van Huisstede, kon Desley Groenewegen halverwege de tweede helft de ban breken. Een corner van Glenn Hemmers werd maar half verwerkt door de tegenstander, waarna Groenewegen de bal hard in de kruising schoot.

SDO kreeg na de treffer wat meer tegenstand van GVV Unitas. Mede daardoor duurder het tot de voorlaatste minuut voordat SDO de wedstrijd kon beslissen. Een actie en een voorzet van Jesse van Huisstede werd door Joost Heerschop raak geschoten.

SDO zet de play-offs woensdag voort met de eerste wedstrijd van een tweeluik tegen het Brabantse VV Gemert.