SDO zet goede stap naar volgende ronde play-offs

BUSSUM - Een goede stap, maar er moet zondag nog veel gebeuren. Toch maakt SDO een goede kans om de volgende ronde van de play-offs te halen. De Bussumers bogen donderdag tegen Unitas een 2-0 achterstand om naar 2-2 en stapten als morele winnaar van het veld.

SDO moest knokken voor de punten. Vooral voor rust lukte het de gehavende Bussumers amper om een vuist te maken en goed te gaan voetballen. Dat lukte Unitas wel. Dat kwam na een krap half uur op voorsprong met een benutte penalty. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld toen Pascal van Delden met een knappe volley keeper Rolf Hazelaar kansloos liet. SDO mocht vervolgens van geluk spreken dat Esey Kiflom het vizier niet op scherp had staan: zijn schot verdween van dichtbij over het doel van Hazelaar.

Na de rust was alles anders. SDO won meer duels en voetbalde ook steeds beter. Nog voor het uur verstreken was maakte Gerrit Snijders de aansluitingstreffer nadat een corner van Glenn Hemmers niet weggewerkt werd. Een paar tellen later maakte Jesse van Huisstede de 2-2. SDO leek daarna nog te willen knokken voor meer, maar het ontbrak de ploeg aan kracht om nog te kunnen scoren.