Afbeelding

Kapper Dries werd bedreigd, niet overvallen

Algemeen

BUSSUM - Kapper Dries aan de Laarderweg werd woensdag 1 februari niet overvallen, maar bedreigd. De eigenaar van kapsalon Slimani heeft in zijn aangifte niet de volledige waarheid verteld.

Dit blijkt onder meer uit nader verhoor door het overvallenteam van de politie Gooi en Vechtstreek met hem en de aangehouden verdachte.

De kapper kende de verdachte 34-jarige Bussumer die zijn zaak binnen kwam; hij had een zakelijk geschil met hem. De 34-jarige Bussumer heeft de eigenaar bedreigd met een mes omdat hij nog geld van hem kreeg.

Later die avond meldde hij zich op het politiebureau in Hilversum, terwijl een grote politiemacht al enige tijd een woning aan de Olmenlaan had omsingeld

De aanklacht is nu veranderd in bedreiging. Gisteren werd de man door de raadkamer heengezonden, na bijna twee weken in voorarrest te hebben gezeten. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

"We beschouwen de kapper niet als verdachte", verklaart een politiewoordvoerster desgevraagd.

"Weliswaar is door hem niet de hele waarheid verteld in de aangifte, maar het blijft een heftig incident. Ook voor andere ondernemers in het dorp. En ons onderzoek is bovendien niet voor niks geweest." 

Uit de krant