Afbeelding

Film en debat over gifgebruik

Algemeen

BUSSUM - Met de film Silent Snow en aansluitend een debat vraagt de Bussumse milieuraad aandacht voor het gebruik van gif. Dat gebeurt woensdag in het Filmhuis aan de Brediusweg.

Om 20.00 uur start 'Silent Snow' van de Nederlandse producent en Gouden Kalf-winnaar Jan van den Berg. De film volgt de jonge Inuït Pipaluk op haar reis naar de herkomst van het gif dat haar volk bedreigt.

Ze gaat naar prachtig in beeld gebrachte gebieden in Afrika, Zuid-Amerika en Azië waar ze spreekt met mensen die de aandacht vestigen op het achteloze gebruik van gif. Pipaluk wordt geconfronteerd met de tegenstrijdige belangen tussen kortetermijnwinst en duurzame oplossingen.

Na de film gaan deskundigen van onder meer Greenpeace en het Pesticide Action Network onder leiding van Radio 1-presentator Margreet Reijntjes in gesprek over hoe gifgebruik in eigen huis en tuin tegen kan worden gegaan. 

Na afloop geeft de Milieuraad Bussum een rondje en krijgen alle bezoekers een goodie bag met milieuvriendelijke alternatieven ter waarde van vijftien euro.

Kaartjes kosten 8 euro 50 en zijn online te bestellen via de site van het Filmhuis.

Uit de krant