BFC geplaatst voor play-offs

BUSSUM - Het sprookje voor BFC duurt voort: na twee achtereenvolgende promoties de afgelopen twee jaar maakt de Bussumse tweedeklasser wederom kans om te promoveren. BFC stelde afgelopen weekend deelname aan de play-offs zeker na een 2-2 tegen FC Almere.

BFC knokte voor wat het waard was tegen FC Almere, maar kreeg geen enkel cadeau van de al voor de play-offs geplaatste tegenstander. BFC kwam ook al vroeg op een achterstand te staan. Na een wat slechtere fase werd BFC vervolgens weer wat beter, maar met een tweede tegentreffer kreeg de ploeg alsnog een dreun te verwerken. Vlak voor het rust signaal blies Jostein Ohm met een treffer de Bussumse hoop nieuw leven in.

Na de rust toonde BFC veel vechtlust en knokte het voor een goed resultaat. BFC werd al snel de betere ploeg. Na een krap uur kon Ohm, na een splijtende pass van Tijmen Ratsma, de 2-2 op het scorebord zetten. Daarna kreeg BFC nog een hele reeks kansen om FC Almere alsnog te verslaan, maar het bleef 2-2. Doordat concurrent Waterwijk een forse nederlaag leed plaatste BFC zich echter alsnog voor de play-offs.

De eerste horde op weg naar de eerste klasse is komend weekend ZOB.