Afbeelding

Opgerolde skimbende nog niet aan Bussum gelinkt

Algemeen Dossier: Pinpasfraude in Bussum

BUSSUM - De Roemeense skim-bende die eind januari is opgerold kan vooralsnog niet in verband worden gebracht met de golf van pinpasfraude in Bussum, vorig jaar zomer. 

Zowel de politie als de verwerker van betalingsverkeer, Equens, doen hier momenteel geen uitspraken over. Zo laten woordvoerders onze redactie desgevraagd weten.

De groep plaatste in heel Nederland skimapparatuur op pinautomaten. Handlangers in het buitenland plunderden de bankrekeningen. Zo zijn ettelijke miljoenen euro's buitgemaakt.

Bij huiszoekingen in twee panden in Schiedam en Rotterdam stuitte de politie op een compleet skimlaboratorium. Daar was werkelijk alles aanwezig, van het maken van de apparatuur tot het lezen van de gegevens waarmee rekeningen leeggehaald kunnen worden.

In Roemenië zijn in vier plaatsen vijftien personen aangehouden, onder wie zes die verdacht worden van het skimmen in Nederland.

Bussum werd vorig jaar augustus en september geteisterd door een reeks van skim-incidenten. De eerste was de grootste, daarbij werden via een betaalautomaat van de McDonald's 1000 bankpassen gekopieerd.

Zie ook het dossier hieronder...

Uit de krant