Afbeelding

Dronken Polen houden politie bezig

Algemeen

BUSSUM - De politie had dit weekeinde de handen vol aan Polen die zich met een behoorlijke slok op door het centrum bewogen.

In de vroege nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee Polen aangehouden en bekeurd wegens openbare dronkenschap. Ze waren uit een horecagelegenheid aan de Havenstraat gezet en konden nauwelijks meer op hun benen staan.

Omdat een van de twee zich niet kon identificeren werd hij aangehouden, waarop zijn kompaan het nodig vond om een agent bij de benen te grijpen. Reden om ook hem op de bon te slingeren.

Een ander beschonken Pools duo kreeg de afgelopen nacht met de politie te maken, nadat ze met de auto de bloemenstal op de hoek van de Vlietlaan en Nassaulaan hadden geramd. Ze probeerden zich, de auto voor zich uit duwend, uit de voeten te maken maar kwamen niet ver. Een straat verderop zijn ze aangehouden.

Op basis van een getuigenverklaring werd duidelijk wie er achter het stuur zat. De man mocht gezien zijn hoge promillage direct zijn rijbewijs inleveren. Beiden zijn beboet wegens doorrijden na een aanrijding.

Uit de krant