De rest van de Franse Kampweg werd al eerder aangepakt.
De rest van de Franse Kampweg werd al eerder aangepakt. (Archieffoto: Bob Awick)

Stuk Franse Kampweg 's weekends en 's nachts op slot voor werkzaamheden

BUSSUM - De Franse Kampweg (N236) gaat de komende twee weken voor een groot deel op slot. De weg gaat, tussen de rotonde aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg en de kruising met het Noordereinde, op de schop. Het werk start komende vrijdagavond om zeven uur. 

Het werk aan de weg valt onder het groot onderhoud van de gehele N236. Een ander deel van de Franse Kampweg werd al eerder aangepakt. Op het stuk waar nu gewerkt gaat worden worden zowel de fundering als het wegdek vervangen. Daarnaast moet de weg veiliger worden door de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers te verbreden. Ook worden de kruisingen verbreed en komen er meer middenbermen. 

Komend weekend gaat de weg voor het eerst dicht. Dan gaat de weg tot en met maandag zes uur 's ochtends geheel op slot. Daarna wordt er doordeweeks 's nachts, van negen uur 's avonds tot zes uur 's ochtends gewerkt aan de weg. Het autoverkeer wordt met gele borden omgeleid via de Bussumergrindweg/Naarderweg (N524), Geert van Mesdagweg, N201 en N523. Dat levert een extra reistijd van ongeveer vijf tot tien minuten op. 

Volgende week gebeurt hetzelfde. Dan gaat de weg weer 's weekends geheel en doordeweeks 's nachts dicht. Het autoverkeer wordt met gele borden omgeleid via Bussumergrindweg (N524), Brinklaan, Meentweg en Hilversumse Meentweg. De extra reistijd bedraagt ongeveer 5 minuten. Het autoverkeer komend vanuit Hilversum wordt met gele borden omgeleid via Naarderweg, Insulindeweg, 's-Gravelandseweg en Noordereinde. De extra reistijd bedraagt 5-10 minuten.

Meer berichten