Afbeelding

Zilveren Legpenningen voor Kwekerij Spilt en Nienaber Makelaars

Bedrijven

GOOISE MEREN - Feest deze week voor twee bedrijven: het Naarder Kwekerij Spilt en het Bussumse Nienaber Makelaars bestaan honderd jaar. Als eerbetoon kregen de twee deze week een Zilveren Legpenning van de gemeente Gooise Meren. 

Kwekerij Spilt werd maandag verrast met het gemeentelijke ereteken. Ze kregen de Zilveren Legpenning omdat ze veel meer doen dan ondernemen alleen. Gert Spilt en zijn vrouw hebben hart voor de zaak, voor hun klanten, maar ook voor de maatschappij. Zo schenkt Spilt planten aan het Cest la Vie-huis in Naarden, doet de kwekerij mee aan diverse schooltuinprojecten en sponsort het verzorgingstehuis Naarderheem.

Datzelfde geldt voor Nienaber Makelaars. De Zilveren Legpenning werd overhandigd aan scheidend directeur Erik Nienaber. De Bussumer bouwde het bedrijf van zijn opa de afgelopen jaren verder uit, maar was ook maatschappelijk betrokken op veel vlakken. Zo sponsort het bedrijf Koningsdag en het straatdeur in het Spiegel, steunt het de strijd tegen kinkerkanker en borstkanker en is Nienaber actief bij de Rotary.

De twee bedrijven waren erg verrast met de Zilveren Legpenning.

Uit de krant