Afbeelding

Rust in Kapelstraat wedergekeerd

Algemeen Steekpartij Piramide

BUSSUM - Het is rustig in de Kapelstraat, het gedeelte waar De Piramide is gevestigd, bijna precies 24 uur na de brute steekpartij.

Zo nu en dan meldt zich een klant aan de gesloten deur, waarop de mededeling hangt dat de coffeeshop vandaag gesloten is. En de verschrikkelijke reden. 

Op straat knopen mensen een gesprekje met elkaar aan over de gebeurtenissen van gisteren. Er zijn veel verschillende lezingen over met name de achtergronden en het motief van de dader. Daarover is nog maar weinig echt bekend, dan wel bevestigd.

In het dorp doen derhalve de nodige -soms wilde- verhalen de ronde. Soms aangewakkerd op internet. Maar een officiele lezing van het Openbaar Ministerie laat op zich wachten. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Zeker is in elk geval dat de 24-jarige verdachte willekeurig om zich heen heeft gestoken. Ook dat hij regelmatig in De Piramide kwam, maar nog nooit voor problemen zorgde.

Alle buurtbewoners hebben vandaag een brief gekregen van de gemeente waarin wordt uitgelegd wat er is gebeurd en hoe daarmee wordt omgegaan. Benadrukt is, dat nog steeds geen relatie wordt gezien tussen het incident en de activiteiten van de coffeeshop.

Uit de krant