SDO weet twee keer te scoren.
SDO weet twee keer te scoren. Foto: Johan van der Geest

SDO bloeit op in topduel tegen RKZVC

BUSSUM - In een boeiende wedstrijd op Sportpark de Kuil heeft SDO wederom een topduel in de hoofdklasse gewonnen. Door doelpunten van Joost Heerschop en Jesse van Huisstede werd ditmaal RKZVC met 2-0 verslagen. Met deze overwinning verschaft SDO zich een prima uitgangspositie voor de finale van de competitie.

De Bussumers maakten het zichzelf onnodig moeilijk tegen RKZVC. Zoals wel vaker dit seizoen slaagde de ploeg van Koen Janssen er in de eerste helft niet in om de kansen om te zetten in een voorsprong.

Tweede helft
SDO begon de tweede helft op dezelfde manier, kreeg kansen via Theo Visser en Micha Fokker, maar maakte uiteindelijk het verschil met de eerste helft door nu wel te scoren. Een corner van Glenn Hemmers belandde achterin bij Visser die zijn tegenstander omspeelde en met zijn voorzet Joost Heerschop bereikte. Voor de topscoorder van SDO was het vervolg een koud kunstje om vanaf 5 meter de 1-0 binnen te schuiven.

Rood
De weg naar de overwinning leek na het doelpunt van Heerschop geheel open te liggen. Toch kwam SDO in de problemen nadat Rowell van der Meer een directe rode kaart kreeg voor een overtreding. De scheidsrechters beoordeelde zijn tackle als dermate gevaarlijk spel dat de rechtsback direct kon vertrekken. RKZVC rook bloed tegen 10 man, kwam een aantal keer gevaarlijk door en dwong Rolf Hazelaar tot handelend optreden. Hazelaar stond echter zijn mannetje en behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker.

Korte hoek
SDO overleefde zodoende de fase van druk en gooide de wedstrijd uiteindelijk zelf in het slot. Een diepe bal van Desley Groenewegen werd meegenomen door Heerschop die op zijn beurt de ingelopen van Huisstede bediende. De spits van SDO rondde bekwaam af in de korte hoek.

Bijna
Even later was het Groenewegen zelf die bijna de 3-0 aantekende. Zijn schot werd echter knap gekeerd door keeper Jonkman. RKZVC werd hierna nog eenmaal gevaarlijk maar een kopbal van dichtbij was op de doellijn wederom prooi voor Hazelaar die zodoende de 2-0 overwinning veilig stelde.

Door de overwinning van SDO - en die van DEM en Hoogeveen - tekent zich een duidelijke top drie af. Na de inhaalwedstrijden van komende week kan de balans pas echt worden opgemaakt. Alle ogen zijn hierbij gericht op de inhaal-duels van Hoogeveen, de ploeg met de minste verliespunten.