Luna Wijnands uit Bussum speelt de hoofdrol in Circus Noël.
Luna Wijnands uit Bussum speelt de hoofdrol in Circus Noël. (Foto: Bob Awick)

Bussumse Luna straalt in de magische wereld van Circus Noël

BUSSUM - Hangend in doeken een val van meters naar beneden maken, een wilde achtervolging op een paard en ook een zéér romantische scène spelen: de Bussumse Luna Wijnands draait haar hand er niet voor om. Zij speelt dan ook de hoofdrol in de nieuwste kinderfilm 'Circus Noël' van Regisseur Dennis Bots die - toevallig - ook uit Bussum komt. De film is onder andere te zien in Filmhuis Bussum, komende woensdag mét pannenkoekenontbijt.

Met een videocamera in haar hand leerden we Luna's rol van de vloggende Karo in de jeugddramaserie 'Circus Noël' eind 2017 al kennen als een nieuwsgierig aagje. In zowel de film - een vervolg op de serie - als in het echt blijkt de Bussumse Luna (15) niet op haar mondje gevallen. Ze is ontwapenend, enthousiast en droomt van een succesvolle carrière op het doek.

Grappig en spannend
Top-regisseur Dennis Bots, toevallig ook uit Bussum, vond het dan ook een feestje om met haar te werken. Hij zorgde op een speelse manier dat ze werd uitgedaagd om helemaal voor de rol te gaan. Dennis was tijdens het maken van de serie al zo enthousiast over alle verhaallijnen die je met het thema 'circus' kunt verzinnen dat het maken van een film al snel in gang werd gezet. "Ik wilde kijken of we met kinderen een romantische komedie maken tegen een magische achtergrond. Ik ben trots op hoe grappig en spannend de film geworden is."

Dennis Bots (midden) tijdens de opnames.

Bont gezelschap
In de film komt een bont gezelschap samen. Mensen met heel uiteenlopende achtergronden: van een stugge Rus met een paardenact tot een Braziliaans straatschoffie en een gepensioneerde Nederlandse circusoma. Allemaal hele excentrieke personen die samen een heerlijke familie vormen. "In mijn research heb ik ook gesproken met de directrice van het Duitse circus Krone - het grootste circus in Europa. Zij vertelde dat oma nog op hoge leeftijd overal mee naartoe ging. Het motto 'je laat nooit iemand achter en je blijft als familie altijd samen' vond ik heel mooi om te laten zien. Ook circusexpert Pammy Boltini uit Naarden heeft ons veel geadviseerd om te zorgen dat alles er zo echt mogelijk uitzag."


Luna (links) in de circustent.

Hier gefilmd
Het verhaal van Circus Noël speelt zich af in Heerlen, maar voor het film is stiekem veel beeldmateriaal hier in de buurt geschoten. Dennis kent natuurlijk de omgeving en dus zette hij koers naar Lage Vuursche, de Bussumerheide, de Kom van Biegel, Anna's Hoeve in Hilversum en zelfs het huis van Luna in Bussum.

"We hebben afgelopen zomer het hele circus opgebouwd in de Kuil van Lage Vuursche. Er stonden tenten en dieren, het was één grote en gezellige chaos. Enige probleem was de droogte, waardoor we geen vuur mochten maken. We hebben daarom laat in het jaar de vuur-scènes opgenomen." Luna vond de sfeer rondom het circus ook geweldig. "Het was zó gezellig, het voelde echt als een circus met overal mensen en gezelligheid."

Mooie actie op het paard.

Goed gelukt
De regisseur hoopt dat de film zijn publiek vindt. "Er worden veel te weinig kinderfilms gemaakt, maar dit is toch de doelgroep van de toekomst. We hebben acht maanden aan de film gewerkt met een crew van 50 man. De film is nog grappiger en fantasievoller dan de serie geworden. Wat ik wilde was een romantische komedie voor kinderen maken en ik denk dat dat heel goed is gelukt", besluit hij.

Meer berichten