BFC zo goed als zeker nog een jaar tweedeklasser

BUSSUM - BFC heeft afgelopen weekend een enorme voorsprong genomen op een jaar langer tweedeklassevoetbal. De Bussumers wonnen van degradatiekandidaat TOV met 2-1 en kunnen daarom amper nog degraderen.

BFC startte voortvarend en de eerste de beste aanval leverde meteen een doelpunt op: Jostein Ohm kopte een goede voorzet van Jelle van der Geest door op Jeroen Harsevoort, die buiten het bereik van de Baarnse doelman kon scoren. Na de treffer probeerde TOV te gaan aanvallen, maar dat lukte maar amper. BFC kon de ploeg een beetje helpen: BFC verspeelde erg nonchalant de bal en dat buitenkansje werd door TOV benut. TOV leek daarna zelfs op voorsprong te komen, maar goed verdedigend werk van Maxim Andriessen voorkwam een goal. De Bussumer werd echter vervelend geraakt en moest geblesseerd naar de kant.

Vlak voor rust kwam BFC op voorsprong door een tweede treffer van Harsevoort, die een vrije trap van Dico Knevel tegen de touwen kopte.

Na de rust bleef het lang spannend en was het voetballend niet al te best. BFC kon de voorsprong echter goed vasthouden.