Michel toont de tekentafel waarmee de keuken en prijs direct inzichtelijk zijn.
Michel toont de tekentafel waarmee de keuken en prijs direct inzichtelijk zijn. (Foto: Bob Awick)
Advertorial

Creër je eigen keuken bij Clear Kitchen

BUSSUM - Clear Kitchen doet het anders; geen enorme showroom, maar gewoon een aantal voorbeeldkeukens én een tekentafel. En juist die tekentafel maakt het concept uniek. Klanten kunnen in een handomdraai hun eigen keuken inrichten. Zo basaal of luxe als ze maar willen. Transparant, gemakkelijk, inzichtelijk. Clear Kitchen heeft sinds kort ook een eigen vestiging in Bussum.

Aan de innovatieve tekentafel treffen we Michel Claassen. Zelf zit hij al dik 25 jaar in de keukenbusiness, maar dit concept is voor hem ook nieuw en innovatief. "Het spreekt mij enorm aan en niet alleen mij, ook de klanten", vertelt hij enthousiast.

Tekentafel
Aan de digitale tekentafel kunnen alle soorten en maten keukens worden ontworpen. Nadat alle afmetingen en de bestaande ramen en deuren zijn ingevoerd, kan het inrichten beginnen. Michel doet het voor. Uit het rekje naast zich pakt hij een schaalmodel van een kast dat hij vervolgens op het scherm zet. Het scherm registreert het voorwerp meteen en tekent het in op de 3D-tekening.

Puzzelen
"Ik kan de afmetingen van deze kast nog aanpassen, evenals de inhoud. Ik kan er een ladekast van maken, maar ook een kast met deurtjes. Alles kun je kiezen. Onze klanten vinden dit puzzelen heel aantrekkelijk om te doen."

Offerte
Terwijl Michel de keuzes maakt, verschijnt rechts in het scherm de offerte. "Zo kun je direct zien wat iets kost en kun je de keuken samenstellen naar je eigen budget. Waar andere keukenverkopers direct vragen naar de prijs en daar in hun offertes rekening mee houden, laten wij de klant eigenlijk zijn eigen offerte uitbrengen, met behulp van ons systeem."

Overzichtelijke showroom
De overzichtelijke showroom vormt een mooie aanvulling op de tekentafel; alle mogelijke deuren en keukenbladen worden gepresenteerd, evenals de inrichting van de kasten en lades. "In de showroom kunnen onze klanten de producten met eigen handen even aanraken, naast elkaar leggen, of vergelijken in het daglicht. In combinatie met de tekeningen kunnen zij een gedegen keus maken."

Ontwerp naar wens
En wie nog wat langer na moet denken? Geen probleem. "Als de klant klaar is met het ontwerp wordt het gemaild, zodat alles thuis nog eens rustig bekeken kan worden. Wij beseffen namelijk heel goed dat het kopen van een keuken niet over één nacht ijs gaat. Hier kun je zo vaak terugkomen als je wilt en aan de tafel verder tekenen en rekenen. Net zolang totdat het ontwerp helemaal naar wens is."

Monteren
Wie zijn keuzes op het grote scherm heeft ingevoerd en zijn bestelling doet, krijgt aan het einde nog twee opties geboden: bezorgen en monteren. "Onze service reikt uiteraard tot aan de plaatsing en montage van de keuken, maar ook dat kunnen onze klanten zelf kiezen. Indien gewenst kunnen we zelfs de vloeren leggen, de muur bewerken of de volledige verbouwing realiseren."

Clear Kitchen is gevestigd aan de Landstraat 67 in Bussum. www.clearkitchen.nl.

Meer berichten