Elke ochtend is er een briefing met leerkrachten en directie.
Elke ochtend is er een briefing met leerkrachten en directie. (Foto: Yvette de Vries)

Werken in het onderwijs? Koningin Emmaschool houdt morgen open huis

BUSSUM - Een kijkje in de keuken van de basisschool nemen om erachter te komen of het vak van leerkracht bij je past. Op de Koningin Emmaschool kan dat morgen, woensdag 10 april, tijdens het open huis. Iedereen is welkom. Van havo- en vwo-scholieren die nog een vervolgopleiding moeten kiezen tot zij-instromers die zich willen laten omscholen.

Volgens Inge Beckers, woordvoerder van Talent Primair waar ook de Emmaschool onder valt, is het binnen andere sectoren zoals de zorg, al heel gebruikelijke om een open huis te organiseren. Binnen het onderwijs is het nog niet zo ingeburgerd, maar ze hoopt dat ze met dit initiatief daar verandering in brengen.

Positief tegengeluid
"We organiseren dit evenement specifiek voor de potentiële arbeidsmarkt met als doel een positief tegengeluid te geven aan het negatieve imago van het primaire onderwijs." Beckers noemt alle perikelen over de salarisonderhandelingen en de stakingen in het onderwijs als voorbeeld.

Inschrijvingstermijn
De datum van het open huis is overigens zorgvuldig gekozen. Op 1 mei sluit de inschrijvingstermijn voor de pabo en zo wordt geprobeerd scholieren die nog twijfelen over hun vervolgopleiding over de streep te trekken. Geïnteresseerden kunnen allerlei vragen stellen, maar ook uit eerste hand, van leerkrachten, horen hoe het is om les te geven aan kinderen.

Carrièremogelijkheden
Een ander onderwerp dat ze graag voor het voetlicht willen brengen zijn de carrièremogelijkheden binnen het basisonderwijs. Beckers: "Veel havo- en vwo-scholieren denken dat je geen carrière kunt maken in het onderwijs, maar dat kan wel. Je kunt bijvoorbeeld intern begeleider worden, locatieleider of schooldirecteur van meerdere vestigingen."

Kom allemaal
Het is de eerste keer dat een dergelijke activiteit wordt georganiseerd en inmiddels hebben zich al tien belangstellenden, met name zij-instromers aangemeld. Een kleiner aantal dan gehoopt, maar de school verwacht ook wat spontane opkomst. Beckers: "Het open huis wordt weliswaar op de Emmaschool in Bussum gehouden, maar er zijn ook juffen en meesters nodig op andere scholen."

Emmaschool
Wie langs wil komen op de Emmaschool is tussen 16.30 en 19.30 uur welkom aan de Graaf Florislaan 2 in Bussum.

Meer berichten