Sterker SDO komt toch tekort tegen Alcides

BUSSUM - Een sterker SDO met veel meer kansen heeft afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen Alcides. De Bussumse hoofdklasser kwam met 2-3 tekort en moest haar eerste plaats weer afstaan.

SDO startte al snel met druk zetten en was nagenoeg de hele wedstrijd beter. Voetballend kon het allemaal wel beter aan de kant van de Bussumers, maar het was voldoende om Alcides terug te dringen. Al snel kreeg SDO kansen. Eerst was het Joost Heerschop die al na acht minuten alleen door kon, hij stuitte echter op de Alcides-keeper. Verrassend genoeg kwam Alcides daarna op voorsprong.

SDO rechtte na de tegentreffer de rug. Na meer dan een half uur voetballen kreeg het loon naar werken. Jesse van Huisstede kreeg de bal en passeerde knap de keeper van Alcides en schoot de 1-1 tegen de touwen. Lang kon SDO echter niet genieten van de gelijkmaker. Nog voor rust kon Alcides wederom op voorsprong komen. SDO kreeg voor rust nog een goede kans op de 2-2, maar zocht toch met een achterstand de kleedkamer op.

SDO heropende na rust de jacht op doelpunten. De Bussumers waren vele malen beter dan Alcides. Na net wat meer dan een uur voetballen kreeg SDO met een strafschop de kans om terug te komen tot 2-2. Dat lukte: Jesse van Huisstede schoot raak. SDO leek vervolgens nog meer dan voldoende tijd te hebben om alsnog te winnen. De Bussumers kregen ook een hoop kansen om dat voor elkaar te boksen. De vreugde was na anderhalf uur voetballen achter aan de andere kant van het veld: met een goede slotfase kon Alcides de 2-3 maken en kreeg SDO het deksel op de neus.