Een voorbeeld interieur van de penthouses.
Een voorbeeld interieur van de penthouses. (Foto: Impressie: Het Hart van Naarden)
Advertorial

'Nieuwbouwproject Het Hart van Naarden is echt uniek'

NAARDEN - De laatste loodjes voordat de eerste schop de grond in gaat zijn bijna volbracht. Walter Fett, een van de initiatiefnemers van Het Hart van Naarden, het nieuwbouwproject op de plek van het voormalige stadskantoor, hoopt dat dit kwartaal de bouw eindelijk kan starten. Belangstelling is er genoeg, zo bleek dit weekend weer tijdens de Open Huizen Dag.

Een voorbereidingstijd van drie jaar ging eraan vooraf. Walter: "Dat is heel gebruikelijk voor een dergelijk project. Als je binnenstedelijk bouwt, moet je met veel zaken rekening houden." Maar nu is het einde bijna in zicht. Ze verwachten binnenkort een klap op de omgevingsvergunning, de verkopen schieten aardig op en dan kan er gesloopt worden. Dat kan volgens hem vrij snel gaan: binnen twee maanden moet die klus geklaard zijn en als alles volgens planning verloopt vieren de eerste bewoners in 2020 kerst in hun nieuwe huis.

Tevreden over belangstelling
Walter vertelt verder dat het nieuwbouwproject binnen de Vesting echt leeft. Zowel bij de huidige Vestingbewoners als bij potentiële kopers. "Er waren zo'n veertig belangstellenden op de Open Huizen Dag." Met deze belangstelling en het feit dat ongeveer de helft van het aantal woningen - in totaal zestien appartementen en vijf stadsvilla's - al is verkocht, zijn de initiatiefnemers behoorlijk tevreden. De kleinere appartementen zijn tot nu toe het meest populair maar ook de grotere appartementen, variërend van 200 tot 235 m2 woonoppervlak, staan in de belangstelling. Deze laatste worden compleet en woonklaar opgeleverd en dat is volgens de initiatiefnemers heel aantrekkelijk. "

Alles geregeld
"Je hoeft bij wijze van spreken alleen maar je meubels mee te nemen. Sanitair, keuken, schilderwerk, vloeren en badkamer, alles wordt voor de koper geregeld en zit erin. Het is dat Walter erg blij is met zijn jarendertigwoning net buiten de Vesting, anders zou hij ook voor een van de stadsvilla's gevallen zijn. "Het is echt een bijzonder en uitdagend project. Maar we zijn erin geslaagd de woningen naadloos te laten aansluiten op de omgeving. Het uiterlijk van de appartementen, penthouses en stadsvilla's past echt binnen de Vesting en de plannen voldoen ook aan de eisen van duurzaamheid en energiezuinigheid."

Beperken van overlast
Natuurlijk is er bij elke bouw, hoe groot of klein ook, overlast voor de omwonenden. Maar volgens de initiatiefnemers is er bij Het Hart van Naarden een goede afstemming met de buurt en de gemeente geweest en is de verwachte overlast ook goed in kaart gebracht. Ze verwachten de overlast dan ook tot een minimum te kunnen beperken. "In het bouwplan is daar veel aandacht aan gegeven, dat is ook verplicht", legt Walter uit. "We hebben compleet in kaart gebracht wat er bij een dergelijk bouwplan komt kijken. Denk aan bouwhekken, veiligheid, het management op de bouw zelf, maar ook parkeren en de route die vrachtwagens rijden."

Contact
Wie de Open Huizen Route heeft gemist, maar graag meer wil weten over het project kan contact opnemen met Heyen Makelaars of een kijkje nemen op de website: www.hethartvannaarden.nl.

Meer berichten