SDO neemt strafschoppen beter en bekert verder

BUSSUM - SDO heeft de kwartfinale van de beker behaald. De Bussumse hoofdklasser won afgelopen weekend na strafschoppen van het Utrechtse DHSC. Na anderhalf uur voetballen stond het nog 1-1.

Het treffen tussen SDO en DHCS was een weerzien van oude bekenden. Ras-SDO'ers Berry van 't Land en Rick van der Velden dragen momenteel het tenue van DHSC, assistent-trainer Rick Schipper was tot afgelopen zomer nog hoofdcoach van de Utrechters. Schipper keerde terug, ook keeper Rolf Hazelaar volgde.

SDO was voor rust wat beter dan DHSC en kreeg een paar goede kansen op de openingstreffer. Na goed druk zetten kregen zowel Maikel van Latum als Glenn Hemmers levensgrote kansen op te scoren. Tot twee keer toe kon DHSC-keeper Niels Willemsen knap redden. Halverwege de eerste helft moest de Utrechtse goalie wel buigen toen een corner van Hemmers na een scrimmage achter hem belandde. Zeker voor rust kon DHCS weinig tegenover het spel van SDO zetten.

Na rust DHSC beter
Na rust was alles anders. DHSC begon feller en werd beter dan SDO. Na meer dan een uur voetballen beloonde de ploeg dat met een tegentreffer. Na de gelijkmaker werd SDO weer beter en kreeg het een paar goede kansen om de wedstrijd nog voor het laatste fluitsignaal te beslissen, maar dat lukte echter niet.

Toen er strafschoppen genomen moesten worden bleek keeper Rolf Hazelaar de grote man aan de kant van SDO. De Bussumer stopte twee strafschoppen, zijn medespelers faalden zelf niet.