Laatste repetitie voor het jubileumconcert komende zaterdag.
Laatste repetitie voor het jubileumconcert komende zaterdag. (Foto: Bob Awick)

Gezelligheid en lekker meezingen nog steeds het belangrijkst bij Bussums koor SmartTease

BUSSUM - SmartTease bestaat als koor tien jaar. De zestig dames hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het jubileumconcert mét een nieuw, verfrissend repertoire. Voorzitter Antoinette Hoekstra kan niet wachten totdat ze komende zaterdag terug in de jaren 70 gaat met haar zangvriendinnen.

Hoe onderscheiden jullie je ten opzichte van andere koren?
"Wij zijn een heel laagdrempelig koor. Je hoeft niet voor te zingen, je krijgt wel een stemtest en daarna mag iedereen lekker meedoen. Gezelligheid en lekker zingen zijn voor ons altijd het belangrijkste. De dames zijn tussen de 60 en 80 jaar oud en we zingen alle liedjes uit het hoofd. Alles, lichte popmuziek en musicalsongs, wordt meerstemmig gezongen. We hebben geen solisten. Doordat we met ongeveer 60 dames zijn wordt het zingen, ook als het iets minder goed gaat, door de massa aan stemmen wel verbloemd. We worden begeleid door Otto Kruijsdijk op piano. "

Was het veel werk om de nieuwe liedjes eigen te maken?
"Het jubileumconcert staat vrijwel volledig in het teken van de zeventiger jaren. We hebben keihard geoefend om tien nummers zowel in het Nederlands als het Engels uit ons hoofd te leren. Je moet de woorden weten, de accenten en de betekenis en het gevoel bij het lied. Anderhalf jaar hebben we geoefend en we zullen ons ook leuk passend aankleden. Zo zingen we 'De lente' van Robert Long, maar ook 'Ain't No Mountain High Enough'. Het publiek mag uiteraard meezingen. Daarbij hebben we ook nog de Gooise coverband Out of the Attic uitgenodigd om een aantal nummers te spelen. Het gaat dus echt een feest worden."

Waar zijn de kaartjes voor het optreden te koop?
"Het concert is op zaterdag 30 maart in de Majellakapel, Iepenlaan 26 in Bussum en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 via www.smarttease.nl."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten