Afbeelding
Foto: Brasserie Njoyz

Stankoverlast Brasserie Njoyz na 4 jaar achter de rug

Bedrijven

BUSSUM - Het was de afgelopen vier jaar af en toe echt ondraaglijk: de stank van de naastgelegen nagelstudio op het terras van Brasserie Njoyz aan de Veerstraat. De stank is nu achter de rug.

Terrasbezoekers van Njoyz klaagden de afgelopen jaren met regelmaat. Soms zelfs zoveel dat ze de deur van de nagelstudio dicht deden of besloten om niet meer op het terras te gaan zitten vanwege de constante chemische nagelstudiolucht. 

Het oplossen van het probleem zorgde, hoe goed alle partijen ook meewerkten, lang voor getouwtrek. Dat kwam onder meer door onduidelijke wetgeving, maar ook door andere problemen. Zo gaf de nagelstudio onder meer aan gewoon afzuiging en ventilatie te hebben. Het was daardoor een raadsel waar de stank vandaan kwam. Na lang onderzoek bleek het systeem te werken gebaseerd op verkeerde metingen.

Elvestia, de eigenaar van zowel het pand van Njoyz als het pand van de nagelstudio, heeft nu een nieuw afzuigsysteem laten aanleggen. De problemen behoren daarmee tot het verleden. 

Brasserie Njoyz reageert erg opgetogen. "Wij hebben sinds 4 jaar weer volop energie en kunnen eindelijk zonder spanning het terrasseizoen gaan aanvangen", zo laat het weten. 

Uit de krant