Afbeelding
Foto's: Goois Natuurreservaat

Loslopende hond jaagt schapen de dood in

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Een loslopende hond heeft afgelopen weekend in zanderij Crailoo twee schapen van gebeten en opgejaagd. De schapen, die in het water lagen, werden gevonden door voorbijgangers.

Een aangeslagen schaapherder Rozenn Le Buhan vertelt dat deze schapen vorig jaar geboren zijn, en de wintermaanden op deze plek doorbrengen. "Je doet je best om alles gezond te houden, en hoopt dat ze jaren mee kunnen lopen met de kudde. En dan dit…."

Het is niet de eerste keer dat loslopende honden schapen de dood injagen. Vorig jaar verloor het Goois Natuurreservaat ook al meerdere schapen op deze manier. Volgens beheerder begrazing en veeverzorging Johan Griffioen kan het onmogelijk een wolf geweest zijn. "Een wolf jaagt zijn prooi nooit het water in, en dat is hier wel gebeurd. Verder zijn er nergens sporen of uitwerpselen gevonden die duiden op een wolf."

In bijna alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat zijn honden van harte welkom, omdat het belangrijk is dat iedereen van dit fantastische natuurgebied kan genieten. Maar het Goois Natuurreservaat wil alle hondenbezitters oproepen om hun honden, in gebieden waar gegraasd wordt, aangelijnd te houden. Bij de ingang van elk gebied staat op borden duidelijk aangegeven of honden aangelijnd moeten worden, of vrij los mogen lopen.


Schaapherder Rozenn Le Buhan.

Uit de krant