Nu struisvogels op het hertenkamp staan, hoopt men snel op nieuw hekwerk
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wie is hier het nieuwsgierigste?
Wie is hier het nieuwsgierigste? (Foto: Bob Awick)

Nu struisvogels op het hertenkamp staan, hoopt men snel op nieuw hekwerk

NAARDEN - Hertenkamp Naarden heeft sinds deze week niet 1 maar 3 struisvogels. De kinderboerderij is blij met de situatie, maar hoopt wel dat op den duur het hekwerk rondom het terrein vervangen kan worden.

Struisvogels zouden, wanneer ze ontsnappen, grote problemen kunnen geven. Beheerder Roos van de Stichting Gooise Ark:"Ze zijn ontzettend sterk. Struisvogels zouden bijvoorbeeld een auto kunnen vertrappen. Ook zijn ze ontzettend snel, ze rennen wel 40 kilometer per uur." Ze wil benadrukken dat de dieren niet gevaarlijk zijn. "Ze zijn lief en goed opgevoed."

Hek vervangen
Samen met de buurt is eerder al een deel van het hekwerk langs de weg vervangen. Het is duidelijk dat het hekwerk wel een opknapbeurt kan gebruiken; recent is er een hert ontsnapt. Vervanging gaat duizenden euro's kosten en dat heeft de kinderboerderij niet. "We hopen dan ook dat de gemeente, die ons de afgelopen twee jaar heeft gekort, de helpende hand kan bieden", spreekt ze haar wens uit.

Gemeente ziet geen noodzaak
De gemeente laat weten dat het onderwerp haar aandacht heeft. "Heel recent hebben we geïnspecteerd hoe het gesteld is met de staat van het hek. We wilden namelijk weten of er acute noodzaak is om het hek te repareren. Het blijkt dat die acute noodzaak er niet is. Zou die er wél geweest zijn dan zouden we meteen een reparatie hebben uitgevoerd. Overigens is het is op dit moment nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van het hek. Het is of de Gooise Ark of de gemeente."

Geen probleem
De Afrikaanse loopvogels kunnen zonder problemen tussen de herten wonen. Alleen in broedtijd, het vrouwtje legt het ei en het mannetje broedt het uit, dan kan het zijn dat ze wat agressief worden. "Niet richting het publiek hoor, maar richting de verzorgers. Gelukkig weten wij goed waar we aan beginnen. Een babystruisvogel zou heel leuk zijn." 

Stress
De Stichting heeft de twee mannetjes overgenomen van een andere kinderboerderij. "Ze hebben nog een tijdje op een andere plek gezeten en dat was niet zo goed voor ze. Door de stress zijn de veren deels uitgevallen. We hopen dat ze er straks weer een stuk beter uitzien als ze gewend zijn."

Traktatie
Bezoekers kunnen bij een bezoekje aan de struisvogels het beste sinaasappelschillen meenemen. "Dat vinden ze echt ontzettend lekker. Ze eten bijna alles. Wel willen we dat iedereen zich aan de regels houdt die op het bord staan. We willen niet dat de herten ziek worden." 

Nieuwe naam
De Stichting wil voor de struisvogels niet alleen een nieuw hekwerk, ze hopen ook dat bezoekers mee willen denken over leuke namen voor de dieren. Suggesties kunnen via de Facebook-site van de Gooise Ark worden aangemeld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>