Afbeelding

"Splits Muiden en Muiderberg bij gemeentefusie"

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Een dubbele gemeentefusie, waarbij de kern Muiden wordt samengevoegd met Weesp en de kern Muiderberg met Bussum en Naarden. Die variant (de 'NV'-versie) op de gemeentelijke herindeling in de regio is eind vorige week gelanceerd door Harry Mock.

In een brief aan de vaste kamercommissie Binnenlandse Zaken schrijft de bedrijfseconoom onder meer:

"De toevoeging van Muiderberg aan Bussum en Naarden is logisch vanwege de landschappelijke ligging en de  sociaal-economische gerichtheid op de twee Gooigemeenten. De gemeenschappelijke oriëntatie van Weesp en de stad Muiden is op de Vecht en heeft  als groot voordeel dat de Bloemendalerpolder (in samenhang met het KNSF-terrein -red) zonder omstreden grenscorrectie vanuit één gemeente kan worden ontwikkeld".

Mock is overtuigd dat de NV-variant op draagvlak kan rekenen. Tenminste op meer dan er nu is voor het wetsvoorstel waar de Tweede Kamer zich in januari over buigt.

Dat is GV4 (Bussum, Weesp, Muiden, Naarden) of de GV3-variant die door de regering zal worden geaccepteerd als de kamer daarop aanstuurt (Bussum, Naarden, Muiden). Het is vooralsnog onduidelijk waar een kamermeerderheid voor zal kiezen, als er al een keuze wordt gemaakt.

Harry Mock is inwoner van Muiderberg en verwierf landelijke bekendheid met de inmiddels in het bedrijfsleven tot standaard verheven 'Schaal van Mock'.

Uit de krant