Afbeelding

Vandaag kerstkoopzondag in Bussum

Algemeen

BUSSUM – Het is kerstkoopzondag in Bussum vandaag. De winkels zijn open en in het dorp is van alles te doen. Een overzicht:

De winkels in het centrum zijn vanmiddag geopend. Het dweilorkest van ViJoS trekt door de straten en voor de inwendige mens zijn er winterse lekkernijen als glühwein, erwtensoep, poffertjes, oliebollen en warme chocolademelk.

Om 12.00 opent bij Bussum op IJs (op het Raadhuisplein) een grote kerstmarkt. Uiteraard kan iedereen ook op de ijsbaan terecht.

In de Kapelstraat heerst een echte Dickens kerstsfeer. Vanaf 13.00 uur is daar een programma met live-muziek. Op het programma staan onder meer het koor van de gebroeders De With en Let's Mason.

In de Jozefkerk aan de Ceintuurbaan 43 wordt vanaf 14.00 uur een bijzonder kerstconcert gegeven door muziekvereniging St. Jozef met medewerking van kinderkoor Vivace. De entree is gratis.

Op het programma staan Anthem from Chesse, Christmas in Other lands en Noël de France, maar ook de traditionele kerstliederen en samenzang ontbreken niet.

In de Koepelkerk is een kerststallen-tentoonstelling te zien. Ook hier gratis toegang.

Uit de krant