Afbeelding

Fractie D66 eist excuses van VVD-wethouder Barneveld

Algemeen

BUSSUM - De raadsfractie van D66 eist van wethouder Paul Barneveld dat hij publiekelijk zijn verontschuldigingen aanbiedt, omdat hij heeft beweerd dat D66 het initiatiefvoorstel over de reclamebelasting zou intrekken.

Dat gebeurde tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag. Volgens Barneveld hebben D66 raadslid Francoise Clijsen en commissielid Gerrit Kingma in een gesprek met hem, waarin het voorstel werd toegelicht, gezegd af te zien van behandeling in de raad.

"Klinklare nonsens en pertinent onwaar", aldus een woedende Clijsen, donderdag in de raadsvergadering.

Enkele dagen eerder heeft Barneveld ook tegen raadsgriffier Lars Wieringa gezegd dat het voorstel niet zou worden ingediend, waardoor het bijna van de vergaderagenda verdween. 

Wieringa echter, belde ter verificatie met D66-fractievoorzitter Marieke Munneke Smeets, die van niks bleek te weten. Logisch, want Kingma en Clijsen hadden het voorstel nooit ingetrokken.

In een e-mail aan wethouder Barneveld stelt Kingma: "Wij vinden dit stuitend en accepteren niet dat je onwaarheden over ons vertelt. Daarom willen we dat je, op korte termijn, verklaart dat je je hebt vergist en dat je je excuses aanbiedt."

Uit de krant