PvdA-raadslid Marko Barendregt
PvdA-raadslid Marko Barendregt

Reclamebelasting: voorstel D66 sneuvelt, PvdA draait

Algemeen

BUSSUM - Het initiatiefvoorstel van D66, bedoeld om de reclamebelasting voorlopig in de ijskast te zetten en zo de heffing grondig te kunnen evalueren, kreeg zojuist niet de steun van de gemeenteraad.

Alleen mede-indiener BussumsBloei stemde met de democraten mee. Opvallend was de tegenstem van de PvdA. Want op de eigen website stelt de partij namelijk precies hetzelfde voor (Google cache) als wat D66 vanavond met het initiatiefvoorstel beoogde. Zo staat er onder meer: 

"Dat betekent in elk geval dat we ruim op tijd moeten evaleren, zodat als we dan eventueel besluiten dat de reclamebelasting toch geen goed idee was, we er ook echt na twee jaar mee kunnen ophouden en er niet (om juridische redenen) nog een derde jaar aan vast zitten. Deze evaluatie zal wat ons betreft dus begin 2012 moeten plaatsvinden."

Ook op het blog van PvdA-raadslid Marko Barendregt staat dit standpunt (Google cache).

Toen D66 de sociaal-democraten daar in de raadsvergadering van gisteren (donderdagavond) mee confronteerde, had de Partij van de Arbeid er echter grote moeite mee om het te erkennen. Tot steun voor het D66-voorstel kwam het daarna al helemaal niet. Waarom de PvdA deze draai maakte, is vooralsnog niet duidelijk.

Later meer hierover...

Afbeelding

Uit de krant