Afbeelding
Foto: Bob Awick

Meer dan een maand geen gebakjes voor de burgemeester

Kunst & cultuur

BUSSUM - Komt de burgemeester de komende weken op bezoek? Wees gerust: je hoeft geen dure gebakjes klaar te zetten om hem hartelijk te verwelkomen. Burgemeester Han ter Heegde slaat ze de komende maand allemaal af. Althans, dat belooft hij...

De burgemeester doet net als de andere wethouders en veel raadsleden mee aan '30 dagen gezonder' van de GGD. Voor de burgemeester een heel avontuur, want Ter Heegde leeft al ontzettend gezond. "Ik fiets al elke dag overal heen, ik rook al mijn hele leven niet, met drinken ben ik ook al twee jaar gestopt, ik doen aan krachtsport. Dus het was best moeilijk iets te kiezen. Het enige waar ik nog eens zondig is met snoep, chocolade en gebakjes. Je kunt je afvragen: blijft er dan niets moois over in het leven? Maar ik doe ze graag in maandje in de ban", lacht de burgemeester. 

Geen gebak, want hij eet het niet
De burgemeester krijgt nog wel met regelmaat een gebakje voorgeschoteld, bij 60-jarig huwelijken waar hij te gast is bijvoorbeeld. "Deze mensen worden nu allemaal van te voren ingelicht met de woorden: u hoeft geen gebak te kopen, want hij eet het niet."

De burgemeester begon afgelopen woensdag met '30 dagen gezonder', maar doet er wel een schepje bovenop en 'vast' 40 dagen. 

Gezonder leven
Met de actie '30 dagen gezonder' probeert de GGD mensen aan te sporen gezonder te leven. Dat kan met hele simpele stappen, zoals de hele maand de auto te laten staan en met de fiets of lopend naar je werk te gaan. 

Uit de krant