Afbeelding

Rob Bolland nog niet af van Willem van Kooten

Algemeen

BUSSUM - Muzikant, componist en dorpsgenoot Rob Bolland is nog niet af van muziekuitgever Willem van Kooten, die een kort geding tegen hem heeft aangespannen. De zaak dient volgende week woensdag. Dat meldt RTL Boulevard vandaag.

Daarmee is Bolland in een nieuw hoofdstuk beland van de jarenlange strijd met Van Kooten. In de basis gaat die om de rechten van door de Bussumer geschreven hits als Rock Me Amadeus en Jeanny van Falco. Bolland stelt dat hij circa 2,5 miljoen is misgelopen, omdat de uitgever zonder overleg zijn liedjes doorverkocht aan het buitenland.

Nu is het Van Kooten te doen uitspraken die door Bolland zouden zijn gedaan en door hem als beledigend zijn ervaren, zoals de kwalficatie "oplichter." De eis is dat de muzikant deze uitlatingen rectificeert en zich niet meer negatief uitlaat over zijn zakelijke rivaal.

De ruzie tussen de twee leek drie maanden terug na een kort geding nog te worden beslecht met een overeenkomst. Maar dat ging mis. En Bolland is er al een tijdje goed klaar mee.

Daarover sprak BussumsNieuws half oktober met de muzikant: "Ik heb de afgelopen jaren het gevoel gekregen dat Van Kooten er gewoon op uit is om mij persoonlijk zwaar te beschadigen", zo zei hij toen. "DIt eist zijn tol. Ik wil voor mijn gezin weer een normaal leven en zelf  zonder zorgen aan de slag. Muziek maken. Mooie liedjes schrijven."

Lees het hele gesprek met Bolland in onze krant van woensdag 19 oktober (pagina9 - PDF).

Uit de krant