Afbeelding

Voedselbank: "Schenk uw kerstpakket"

Algemeen

BUSSUM - De Voedselbank roept in haar eindejaarsoffensief iedereen op om kerstpakketten te doneren. Niet in de laatste plaats omdat de bijdragen van voedselproducenten steeds minder worden.

“Of het nu gaat om het hele pakket zoals dat van een werkgever of een relatie is gekregen, of iets dat mensen zelf samen stellen; het is ons om het even”, zegt Ab van der Pol van de Voedselbank. “Het belangrijkste is dat we bij voorkeur de houdbare produkten krijgen.”

Inleveren kan van 14.00 tot 16.00 uur op zaterdag 17, dinsdag 20 en woensdag 21 december bij de zij-ingang van de Wilhelminakerk aan het Wilhelminaplantsoen 14. Dezelfde dagen van 10.00 tot 12.00 uur, maar ook donderdag 22 december is de Verlosserkerk aan de H.A. Lorentzweg 59 geopend.

De Voedselbank bestaat sinds januari 2006. Na Bussum en de Hilversumse Meent werd een jaar later ook Naarden aan het verzorgingsgebied toegevoegd. Door vijftig vrijwilligers worden momenteel rond de honderd huishoudens geholpen, in totaal gaat het om circa driehonderd personen.

Uit de krant