SDO werkt met sterke slotfase achterstand weg

BUSSUM - Een sterke slotfase heeft SDO afgelopen weekend aan een zege geholpen tegen het lager geklasseerde Fortuna Wormerveer. De Bussumers bogen knap een achterstand om en wonnen met 3-2.

Na de nederlaag van een week geleden was het voor SDO noodzaak om tegen Fortuna Wormerveer wel de punten te pakken om mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen. Dat dat besef er was, was al snel te merken. SDO startte sterk en kreeg al snel een paar goede kansen. Eerst schoot Joost Heerschop net over, een paar tellen later kwam de Bussumer al vallend een teenlengte tekort om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Na net wat meer dan een half uur spelen lukte het wel om te scoren. Een vrije trap van Desley Groenewegen werd verkeerd beoordeeld door Fortuna-keeper Liklikwati en verdween door z'n handen tegen de touwen.

De SDO-goal tergde Fortuna Wormerveer en zorgde ervoor dat de ploeg wat meer gas begon te geven. Voor rust kreeg de ploeg al een paar goede kansen. Na rust zette dat door en na krap een uur voetballen kreeg SDO een tegentreffer om de oren. De aanvalsdrang van Fortuna Wormerveer zakte daarna wat weg. Toch kwam de ploeg een kwartier later op voorsprong.

SDO leek na de treffer af te stevenen op een nederlaag, maar rechtte alsnog knap de rug. Eerst was het aanvaller Jesse van Huisstede die met een weergaloze actie de 2-2 op het scorebord zette. Van Huisstede werd aangespeeld in het strafschopgebied, poortte in één beweging zijn directe tegenstander en schoot vervolgens al vallend raak. SDO zette daarna door en kreeg meerdere goede kansen. Op het laatste moment schoot SDO-topscorer Joost Heerschop de winnende treffer tegen de touwen, tot grote vreugde van z'n ploeggenoten.