Afbeelding

De hectische weken van Pink Ribbon

Algemeen Dossier: Pink Ribbon

BUSSUM - De stichting Pink Ribbon raakte in opspraak en heeft als gevolg daarvan drie hectische weken achter de rug. Wat begon met een reportage in Nieuwsuur leidde tot een storm van kritiek op de organisatie.

Op het kantoor aan de Olmenlaan blikt BussumsNieuws blikt terug met interim-directeur Stan de Klerk.

"Die enorme hoos, dat hadden we echt niet verwacht", vertelt ze. "'We werden er aan alle kanten door overdonderd. Het was voor ons als kleine organisate met elf parttimers nauwelijks te doen. Maar al snel keerde dat 180 graden en zijn we als hecht collectief verder gegaan." 

Uiteindelijk kwam Pink Ribbon met een officiele reactie op de kritiek, die zich met name toespitste op de besteding van gelden.

De Klerk: "Toen eenmaal op de website een uitgebreid overzicht stond, hadden we echt het gevoel dat alles zo duidelijk zou zijn. Iedereen kon zelf lezen en interpreteren. Dat bleek toch anders. Toch vond ik het ook goed om te zien dat er kritisch doorgevraagd werd."

Nu de storm is geluwd, pakt de organisatie de draad weer op: "Dat betekent onder meer dat we onszelf en onze manier van werken verder tegen het licht houden. Waarbij het zeker is dat we een aantal dingen anders gaan doen. Door alles wat de afgelopen weken is gebeurd staan we weer extra op scherp."

Lees het hele interview in BussumsNieuws van 07 december...

Uit de krant