Afbeelding

Sinterklaas mengt zich in gemeentelijke herindeling

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Het was bijna onvermijdelijk en nu is het dan ook een feit; de Goedheiligman mengt zich in de discussie over de gemeentelijke herindeling.

Alle Tweede Kamerleden kregen vanochtend een vrolijke kaart van Sinterklaas, waarin hij de Haagse politici richting een fusie van alleen Bussum en Naarden poogt te rijmen.

Beginnend met de klassieker "Sint heeft jaren lopen denken", gevolgd door "Aan wie hij Bussum eens zou schenken." Het uiteindelijke antwoord laat zich raden; wat hem betreft horen de buurgemeenten gewoon bij elkaar en past het dorp verder in geen enkele schoen.

"We wilden op een ludieke manier nog eens van ons laten horen", verklaart een woordvoerder van de gemeente. "Ons standpunt is natuurlijk bekend, maar dit was een mooie gelegenheid om het met een vrolijke ondertoon extra onder de aandacht te brengen."

De Tweede Kamer buigt zich eind januari over het wetsvoorstel gemeentelijke herindeling van Bussum, Naarden, Muiden en Weesp. Wat het wordt, blijft vooralsnog ongewis. Dat de wens van Sint Nicolaas in vervulling gaat, is echter niet waarschijnlijk.

[update] Weesp neemt loopje met Bussumse sint-lobby...

Uit de krant