Afbeelding

Pink Ribbon wil het anders doen

Algemeen Dossier: Pink Ribbon

BUSSUM - Pink Ribbon bezint zich op een andere koers voor de manier van fondsenwerving en zal extra aandacht besteden aan communicatie over hoe de organisatie een bijdrage wil leveren aan voorkomen en genezen van borstkanker, en de begeleiding van patienten.

Interim-directeur Stan de Klerk zegt dat in reactie op de storm van kritiek die de afgelopen anderhalve week over Pink Ribbon heenkwam; en in het verlengde van de verklaring die maandag op de website verscheen. 

Een reportage van Nieuwsuur bracht de organisatie in opspraak en dat ontwikkelde zich daarna met een sneltreinvaart. Daarbij ging het in essentie om de besteding van gelden en de wijze waarop deze worden geworven. Later ontstond er de nodige irritatie over de manier waarop door Pink Ribbon met kritiek werd omgegaan. Her en der trokken sponsors en donateurs zelfs al, en soms pijnlijke conclusies.

Het waren kortom hectische dagen voor de kleine organisatie die in Bussum gevestigd is, aan de Olmenlaan. De Klerk vertelt BussumsNieuws dat het op kantoor nauwelijks of zelfs helemaal niet meer bij te benen was. Nu de rust enigszins is weergekeerd, worden nieuwe plannen gemaakt.

Een uitvoerige terugblik van achter de schermen in onze krant van volgende week...

Uit de krant