Dossier: Pink Ribbon

Oproep achterban over bestedingen laat Pink Ribbon koud

BUSSUM - De oproep vanuit de achterban om de 7 miljoen euro die nog niet is besteed in zijn geheel uit te geven aan borstkankeronderzoek vindt bij Pink Ribbon geen gehoor.

Uit de eerste uitvoerige officiele reactie op de kritiek die de Bussumse organisatie de afgelopen week kreeg, blijkt dat Pink Ribbon gewoon haar eigen gang gaat. De normale procedure wordt doorlopen. Van deze 7 miljoen euro wordt "tenminste 33% besteed wetenschappelijk onderzoek." Echter: dat is niet alleen ten behoeve van vroege opsporing  en preventie van borstkanker, maar ook voor de bekritiseerde psychosociale zorg (kwaliteit van leven).

Dat blijkt uit het overzicht van de geldstromen die Pink Ribbon zojuist heeft gepubliceerd.

Daarmee moet worden aangetoond dat het actualiteitenprogramma Nieuwsuur en publiciste Karin Spaink onder meer een onjuiste voorstelling van zaken hebben gegeven over de bestedingen aan onderzoek. Maar de achterban is niet echt onder de indruk.

Ook wordt op de website antwoord gegeven op meer algemene vragen. De teneur daarvan is, dat de kritiek op de organisatie of eventuele misvattingen onjuist, onterecht of de schuld van derden is. De vraag is, of hiermee de opgelopen averij, waaronder weggelopen donateurs en sponsors, zal worden hersteld.

Op internet verscheen dit weekeinde nog een heldere boodschap aan Pink Ribbon: een online aan te schaffen t-shirt met de niet mis te vatten tekst 'Fuck Awareness / Find a cure'.

Meer berichten