Afbeelding
Foto: Pixabay
Video

Straks betalen als sociale woningbouw niet lukt

Politiek

GOOISE MEREN - Er wordt heel wat gebouw aan woningen in de gemeente Gooise Meren, maar met nieuwe sociale huurwoningen wil het maar niet zo vlotten. Altijd wordt er maar een reden gevonden om geen goedkopere woningen te bouwen. Dat moet straks niet zomaar gaan. 

Het gemeentebestuur werkt aan plannen om met een fonds te komen waar projectontwikkelaars straks geld in moeten storten als ze binnen hun project niet (voldoende) ruimte vinden voor sociale huurwoningen. "We hebben met z'n allen het streven afgesproken om per bouwproject een derde sociaal te bouwen, maar dat lukt vaak niet. Het is de bedoeling dat projectontwikkelaars straks geld in een fonds stoppen als ze geen sociale huurwoningen kunnen bouwen. Met het geld van dat fonds moeten dan later, op een plek waar dat wel kan, juist meer sociaal gebouwd gaan worden", zo beredeneert burgemeester Han ter Heegde. 

Het steekt de gemeenteraad ook al langer dat het bouwen van sociale woningen maar niet van de grond komt. Onlangs was er nog fel bezwaar tegen een bouwplan op de hoek van de Iepenlaan en de Herenstraat. Daar komen ook alleen duurdere woningen, tot frustratie van de raad.

Uit de krant