Afbeelding
Archieffoto: Bob Awick

Ambtenaren tikken Stokjes en Lepel op de vingers om zonterras

Bedrijven

BUSSUM - Het was er vandaag de perfecte dag voor: even een bakje koffie of een lunch op het terras in de zon. Dat vond ook Brasserie Stokjes en Lepel. Het plaatste al vast een tafeltje en wat stoelen in de zon, maar de pret duurde maar even. 

De brasserie werd nog 's ochtends op de vingers getikt door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente. De reden: het terras stond aan de overkant van de Nassaustraat, waar de zaak normaal gesproken elk jaar haar zomerterras mag neerzetten, maar dat mag volgens de regels pas vanaf 1 april. De brasserie moest de tafeltjes gedwongen weer weghalen.

Volgens de gemeente gaat het normaal gesproken heel soepel om met de regels vanwege het mooie weer. "We snappen heel goed dat horecaondernemers al een terrasje neerzetten vanwege het uitzonderlijk mooie weer, ook al mag dat officieel niet", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "We knijpen daarom ook een oogje toe. We hebben wel met de boa's afgesproken dat ze wel optreden als er handhavingsverzoeken komen van mensen die er last van hebben. Dat is nu in dit geval ook het geval. We kunnen niet anders."

Het besluit zorgde voor verbaasde blikken. Niet alleen van het horecapersoneel zelf, maar ook van klanten.

Uit de krant