Afbeelding

Pink Ribbon verspeelt krediet en donaties

Algemeen Dossier: Pink Ribbon

BUSSUM - Pink Ribbon is in hoog tempo haar krediet aan het verspelen. De in opspraak geraakte Bussumse organisatie jaagt seeds meer mensen tegen zich in het harnas door er het zwijgen toe te doen en kritiek op het weblog botweg te verwijderen. En dat heeft ook grote financiele gevolgen.

Zo heeft reisorganisatie Jiba heeft haar achterban gevraagd of het voor Pink Ribbon ingezamelde geld, 32.955 euro, nog wel moet worden gedoneerd nu de organisatie in opspraak is geraakt.

"Gezien de commotie rondom de Stichting Pink Ribbon, willen wij jullie vragen of jullie dit bedrag hier nog steeds aan willen schenken. We kunnen dit mooie bedrag ook doneren aan de KWF Kankerbestrijding of de Borstkankervereniging Nederland", zo schrijft Jiba op Facebook.

De achterban is meer dan duidelijk. Pink Ribbon hoeft er niet meer op te rekenen. De uitgeproken voorkeur gaat naar het KWF.

In buurgemeente Weesp is een spinningmarathon van een sportschool, morgen, niet meer exclusief aan Pink Ribbon gewijd. De organisatie heeft Kika toegevoegd als goed doel en laat de deelnemers zelf kiezen waar het bijeen gefietste geld aan gedoneerd moet worden.

Ook de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur heeft geen zin meer in Pink Ribbon: "De leerlingenraden hebben besloten dat men niet verder wil met Pink Ribbon als goed doel. Dit betekent dat Alpe d'huzes, de nummer twee van de stemming, het goede doel van dit jaar gaat worden!"

Het landelijke toernooi Darts 4 Pink Ribbon is er ook klaar mee en gaat verder onder de naam Darts 4 KWF. De organisatie doneert alle inschrijfgelden van tien euro per deelnemer. Na provinciale voorrondes wordt de finale in gespeeld in Utrecht.

De initiatiefnemers van het spel 'Borstenmemory' dat uit verkoop 10.000 euro moet opleveren, overwegen om het geld niet aan Pink Ribbon, het aanvankelijk beoogde doel, te schenken: "Mischien kunnen we het wel doneren aan de KWF Kankerbestrijding. Ons geld moet goed besteed worden."

Het evenement 'You Better Pink' dat dit jaar nog een kleine 15.000 euro op de rekening van Pink Ribbon overmaakte, stelt het goede doel voor volgend jaar eveneens ter discussie: "Misschien moet ik een andere begunstigde kiezen. Hoewel ik had bedacht in december op zoek te gaan naar nieuwe sponsors, lijkt me dat nu even niet zo’n heel handig plan." Bezoekers wordt gevraagd om met ideeen voor andere doelen te komen.

Vorige week woensdag toonde actualiteitenprogramma Nieuwsuur aan dat slechts 1,8 procent van het door de organisatie ingezamelde geld aan onderzoek uitgeeft. Publiciste Karin Spaink legde kort daarna bloot dat er zelfs geen rooie cent naar onderzoek gaat. 

Daarna paste Pink Ribbon de jaarverslagen aan om zich vervolgens in stilzwijgen te hullen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Cabriole trekt volle zalen met ‘Leef!’ Sport 24 mei, 09:31
Afbeelding
Gemeente staat namelijk voor forse uitdagingen Gooise Meren sluit 2021 voordelig af, maar mag zich niet rijk rekenen Politiek 24 mei, 09:12
Afbeelding
Brandende vrachtwagen op A1 bij Bussum 112 24 mei, 08:45
Afbeelding
Diamanten huwelijksfeest in Bussum Echtpaar Dirk Heinen en Jacoba Heinen-Klinkenberg gelukkiger dan ooit Algemeen 24 mei, 08:00
Afbeelding
Camper op kant na botsing met vrachtwagen; echtpaar komt met schrik vrij 112 23 mei, 15:23
Afbeelding
'We gaan deze man met een hart van goud enorm missen' St. Vitusschool neemt afscheid van ‘huisbakker’ Marc van Breemen Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Algemeen 23 mei, 12:33
Afbeelding
In Gooise Meren rookte 15,1 procent van de volwassenen Maatregelen tegen roken effectief, maar actie blijft nodig Zorg 23 mei, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief