Afbeelding

Pink Ribbon verspeelt krediet en donaties

Algemeen Dossier: Pink Ribbon

BUSSUM - Pink Ribbon is in hoog tempo haar krediet aan het verspelen. De in opspraak geraakte Bussumse organisatie jaagt seeds meer mensen tegen zich in het harnas door er het zwijgen toe te doen en kritiek op het weblog botweg te verwijderen. En dat heeft ook grote financiele gevolgen.

Zo heeft reisorganisatie Jiba heeft haar achterban gevraagd of het voor Pink Ribbon ingezamelde geld, 32.955 euro, nog wel moet worden gedoneerd nu de organisatie in opspraak is geraakt.

"Gezien de commotie rondom de Stichting Pink Ribbon, willen wij jullie vragen of jullie dit bedrag hier nog steeds aan willen schenken. We kunnen dit mooie bedrag ook doneren aan de KWF Kankerbestrijding of de Borstkankervereniging Nederland", zo schrijft Jiba op Facebook.

De achterban is meer dan duidelijk. Pink Ribbon hoeft er niet meer op te rekenen. De uitgeproken voorkeur gaat naar het KWF.

In buurgemeente Weesp is een spinningmarathon van een sportschool, morgen, niet meer exclusief aan Pink Ribbon gewijd. De organisatie heeft Kika toegevoegd als goed doel en laat de deelnemers zelf kiezen waar het bijeen gefietste geld aan gedoneerd moet worden.

Ook de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur heeft geen zin meer in Pink Ribbon: "De leerlingenraden hebben besloten dat men niet verder wil met Pink Ribbon als goed doel. Dit betekent dat Alpe d'huzes, de nummer twee van de stemming, het goede doel van dit jaar gaat worden!"

Het landelijke toernooi Darts 4 Pink Ribbon is er ook klaar mee en gaat verder onder de naam Darts 4 KWF. De organisatie doneert alle inschrijfgelden van tien euro per deelnemer. Na provinciale voorrondes wordt de finale in gespeeld in Utrecht.

De initiatiefnemers van het spel 'Borstenmemory' dat uit verkoop 10.000 euro moet opleveren, overwegen om het geld niet aan Pink Ribbon, het aanvankelijk beoogde doel, te schenken: "Mischien kunnen we het wel doneren aan de KWF Kankerbestrijding. Ons geld moet goed besteed worden."

Het evenement 'You Better Pink' dat dit jaar nog een kleine 15.000 euro op de rekening van Pink Ribbon overmaakte, stelt het goede doel voor volgend jaar eveneens ter discussie: "Misschien moet ik een andere begunstigde kiezen. Hoewel ik had bedacht in december op zoek te gaan naar nieuwe sponsors, lijkt me dat nu even niet zo’n heel handig plan." Bezoekers wordt gevraagd om met ideeen voor andere doelen te komen.

Vorige week woensdag toonde actualiteitenprogramma Nieuwsuur aan dat slechts 1,8 procent van het door de organisatie ingezamelde geld aan onderzoek uitgeeft. Publiciste Karin Spaink legde kort daarna bloot dat er zelfs geen rooie cent naar onderzoek gaat. 

Daarna paste Pink Ribbon de jaarverslagen aan om zich vervolgens in stilzwijgen te hullen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief