Afbeelding

Jeugdspeler Gooische ontsnapt aan belagers

Algemeen

BUSSUM - Onbekenden hebben vorige week dindag aan het begin van de avond geprobeerd om een 10-jarige jeugdspeler van Gooische in een auto te trekken.

Zo is gisteren bekend geworden. Bij de hockeyclub en andere nabij gevestigde verenigingen is hierdoor de nodige onrust ontstaan.

In de buurt van de Groot Hertoginnelaan hielden twee mannen de fietsende jongen tegen. Hij wist echter aan zijn belagers te ontkomen.

De jongen, die onderweg naar huis was na een training, maakt het naar omstandigheden redelijk goed, zo meldt Gooische-voorzitter Philip Tulleken het BussumsNieuws desgevraagd: "Hij is natuurlijk enorm geschrokken. Net als zijn ouders, en wij. Het onbezorgde is nu natuurlijk helemaal weg."

Van het incident is aangifte gedaan, maar de politie heeft het nog niet wereldkundig gemaakt. Tulleken heeft de andere sportclubs in de omgeving gewaarschuwd, waaronder BFC.

Tulleken: "We vragen alle ouders om hun kinderen voortaan te halen. Ook al gaat het maar om een ritje van driehonderd meter." De hockey-voorzitter heeft vanmiddag contact met de politie en vraagt om extra surveillance in de afgelegen omgeving.

Uit de krant