Intertoys failliet, Bussumse winkel blijft gewoon open
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Sjoerd Stoop

Intertoys failliet, Bussumse winkel blijft gewoon open

BUSSUM - Speelgoedketen Intertoys is failliet verklaard, maar de Bussumse winkel aan de Nassaulaan blijft gewoon open. Dat laat de winkel desgevraagd weten.

De Bussumse Intertoys-winkel lijdt amper onder het faillissement. "We kunnen zonder al te veel problemen doorgaan", vertelt bedrijfsleider Wendy Blommestein. "We hebben onze eigen kanalen als het gaat om het aanleveren van speelgoed en andere producten. Zeker omdat het de laatste tijd al wat slechter ging, keken we nog meer dan daarvoor om ons heen."

Hoewel de Intertoys-keten zelf al langer noodlijdend was, doet de Bussumse winkel Intertoys Den Uyl het goed. "We draaien echt heel goed en hoeven ons ook absoluut geen zorgen te maken. We werken al vele jaren onder de naam Intertoys, maar de winkel zelf bestaat al meer dan 90 jaar. Dat zegt ook heel veel. We gaan ook op volle kracht door, maar of dat nog onder de naam Intertoys blijft of iets anders daar kunnen we nog niks over zeggen."

Hard werken
Helemaal geen gevolgen merkt Intertoys Den Uyl nou ook weer niet. "We hebben de afgelopen week al geen levering van Intertoys meer gehad. Sommige producten hebben we nu even wat minder, maar we werken allemaal ontzettend hard om er voor te zorgen dat klanten daar zo min mogelijk van merken. 

Triest
Het faillissement van de grootste keten van speelgoedwinkels van het land zat er aan te komen, Intertoys vroeg een week geleden al uitstel van betaling aan. De medewerkers van het Bussumse filiaal treuren er wel degelijk om. "We hebben natuurlijk vele jaren als Intertoys gewerkt en voelen ons ook erg verbonden aan de keren. En dat maakt het wel droevig."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>