Afbeelding
Archieffoto: Vranz van Maaren

Eerste aanzet voor plannen stationsgebied

Buurt / wijk

NAARDEN/BUSSUM - Er staat heel wat te gebeuren aan de achterkant van station Naarden-Bussum. Als er straks gewerkt wordt aan het versmallen van het spoor, komt er veel plek leeg om mee aan de slag te gaan. Afgelopen week werden de eerste stappen gezet met het maken van de plannen. 

De door het weghalen van de sporen vrijgekomen ruimte geeft kans op de achterkant van het station een facelift te geven. De gemeente denkt aan het maken van een tweede entree voor het station, het oplossen van het structurele tekort aan fietsenrekken, het verplaatsen van het P+R-terrein en het verbeteren van de verkeersveiligheid. 

Eerder deze maand werd een eerste bewonersavond gehouden, waarop bewoners en andere belangstellenden konden meedenken over hoe de plannen verder vormgegeven moeten worden. De bewoners kwamen met wensen, maar ook met zorgen. De zorgen waren er onder meer toenemende verkeersdrukte aan de achterkant van het station als daar straks ook een toegang komt. Aan de Slochterenlaan wordt het nu, vanwege de Action, ook al vaak heel druk op straat. 

De gemeente, de NS en ProRail gaan de komende weken met de wensen en zorgen van de bewoners aan de slag. Komend voorjaar komt er een eerste schets van de plannen. Deze wordt dan wederom aan de bewoners voorgelegd. Nog dit jaar moet er een ontwerp naar de gemeenteraad gaan. 

Uit de krant