Foto: PR
Video

Burgemeesters openen pleisterplaats De Groene Afslag

GOOISE MEREN - De burgemeesters van Laren, Blaricum, Huizen, Hilversum en Gooise Meren hebben vanmorgen - tijdens de pauze van een gezamenlijke vergadering - De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg 111 in Laren geopend.

In een zeecontainer - tevens de nieuwe entree van het gebouw - knipten zij met een snoeischaar een strengel groen door. Vervolgens plantten ze een stekkie daarvan in een pot met aarde.

In de voormalige barakken van de soldaten heeft ondernemer Lucas Mol een pleisterplaats voor de wereld van morgen geopend. "De Groene Afslag wordt letterlijk en figuurlijk de groenste inspiratielocatie van Nederland. Een multifunctionele hotspot met - voorlopig - dag horeca, werkplekken, vergaderruimten en het is een super circulair podium voor green culture."

Tijdens een snelle rondleiding bleken de burgemeesters verrast door de diversiteit binnen het pand. Burgemeester Han ter Heegde was onder de indruk van de grootte van het gebouw en Joan de Zwart-Bloch (Blaricum) gaat er goed over nadenken hoe ze dit leuke pand voor haar gemeente kan inzetten.

De Groene Afslag is vanaf morgen tussen 09.00 en 18.00 uur open voor belangstellenden. Ook in het weekend. Info: www.degroeneafslag.nl.

Meer berichten