BFC verslaat streekgenoot op karakter

BUSSUM - Zonder echt hoogstaand voetbal heeft BFC streekgenoot SV Loosdrecht zaterdag aan de kant gezet. BFC was een stuk efficiënter en was met 4-1 de sterkste.

Het was SV Loosdrecht dat vanaf de aftrap het meest aan de bal was, maar de ploeg kon geen kansen creëren. BFC stond sterk en gaf geen meter was. Met een paar counters konden de Bussumers voor gevaar zorgen. Dat leverde na meer dan een kwartier voetballen ook de eerste treffer op: na een goede aanval over de rechterkant zorgde Jostein Ohm voor de eerste goal. Voor rust kon BFC verder weglopen. Doelpunten voor Jeroen Harsevoort en Koen Beuker zorgden ervoor dat BFC met een 3-0 voorsprong na de eerste helft al op rozen zat.

Na de rust kreeg BFC alle kansen om nog verder weg te lopen, maar de ploeg was te vaak te nonchalant en vergat daardoor de zege al vroeg zeker te stellen. Dat gaf SV Loosdrecht wat hoop, maar nog voordat de tegenstander ook kon scoren schoot Felix Mispelblom namens BFC al alle Loosdrechtse hoop aan flarden. SV Loosdrecht kon met een eretreffer nog wat terug doen, maar kreeg verder geen kansen. Zeker toen de ploeg nog tegen twee rode kaarten aanliep, was de hoop vervlogen.